Esittely

Trasseli Yllytyshullu, koira jonka mukaan kennelnimi nimetty
Trasseli Yllytyshullu, koira jonka mukaan kennelnimi nimetty

Olen Kaisu Halvari ja asustan Sodankylässä. Kanssani asustaa lisäkseni avomieheni Tarmo, tyttäreni Peppi, sekä schapendoesit, oma kasvatti Pampula ja Pampulan pentu Bella, sekä oman kasvatin Sulon jälkeläinen Rosa.

Schapendoesiin tutustuin ensi kerran Voittaja näyttelyssä 2005. Meille tulikin ensimmäinen schapendoes 2006 keväällä Kurkon Anitalta kennel Trasselista. Tuo ihastuttava, rakastettava ( ja joskus myös ärsyttävä) schape vei mukanaan ja sen mukaan kennelnimenikin on nimetty. Aikuisempana tokoon innostuin tosissaan ja kävinkin tottelevaisuuskoulutusohjaajan koulutuksen ja toimin ennen Peppi iltatähden tuloa tokokouluttajana. Rokin kanssa tokoiltiin TK1 koulari, avossa otettiin luokkavoitto ja voittajaluokka on korkattu ilman sen kummempia tuloksia. Itse tykkään haasteista ja juuri sitä Roki on todellakin tarjosi. Ihan koko rahan edestä ja enemmänkin. Valitettavasti jäi 1-0 Rokin eduksi. .

Koirissa kiinnostaa monipuolisesti monet asiat. Siksi olenkin käynyt useilla eri luennoilla päivittämässä tiedonjanoani mm. koirien lihashuollosta, virikkeistä, naksutinkoulutuksesta, kasvattajan leikkipuistosta, koirien rakenteesta ja liikkeestä jne. Sitä tulee turhan usein ajauduttua samoihin kaavoihin, joten on ihan hyvä käydä välillä herättelemässä itseään ja avartamassa ajatusmaailmaa.


Tavoitteenani on kasvattaa terveitä koiria. Rotua täytyy kunnioittaa ja pyrkiä tekemään sen eteen parhaansa. Ulkomuoto on schapessa ehkä suurin vaihtelu muihin rotuihin nähden. Kauneus on katsojan silmissä, ja loppu onkin tuurista kiinni minkälaista koiraa luonto luo. Tavoitteenani on jalostaa rotumääritelmän täyttäviä koiria, jotka terveyden ja luonteen lisäksi miellyttävät myös silmää.
Kasvattajana haluan panostaa pentuajan sosiaalistumiseen. Siihen, että pennut tottuvat käsittelyyn, elämisen normaaleihin ääniin, sekä hieman isompiinkin ääniin. Lisäksi pentujen on hyvä tottua jo sisarusten kanssa eri paikkoihin, kaulapantaan ja hihnaan jne.
Mielestäni jokaisen koiran kanssa tulee harrastaa jotain, on se sitten lenkkeilyä metsissä tai kilpailemista tottelevaisuuskisoissa. Koirat tarvitsevat virikkeitä ja sitä, että niiden kanssa ylipäätään vietetään aikaa vaikka sohvalla istuen koira kainalossa. Yhdenkään koiran paikka ei ole ulkona narun jatkeena tai häkissä pihan perällä.
Schapendoes on todella ihana seuralainen. Yksilökohtaista toki on, mutta todennäköisesti saat seuralaisen joka on mukana lattioiden luutuamisesta puutarhan hoitoon. Pääasiassa oma lauma on näille sen verran tärkeä, etteivät ole kovin karkailevaa sorttia. Tarvitset ison annoksen huumoria ja kovasti mielikuvitusta mikäli aiot päihittää koirasi kekseliäisyydessä. Näissä on vaan yksi paha vika ja se on se, että harvoin koiramäärä jää yhteen.

Meille olet tervetullut tullut tutustumaan tähän ihanaan rotuun. Kerron mielelläni lisää. Tervetuloa tiimiimme!

© 2021 Kennel Yllytyshullu, Kaisu Halvari
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!